Tuesday, July 7, 2009

benCinta

Entry ni adalah entry terpelik dalam sejarah didikcinta. Lebih aneh kerana Ummi memilih tema Bencinta. (Cane la Faizal Tahir kreatif sangat letak dua perasaan tu sekali?) Anyway just to express how sometimes I Love Him and some other time Don't Love Him. Him here referring to my hubby la, the Abi of the family.

I rarely write about Abi in any of didikcinta stories. Well, memang la tujuan blog ni untuk citer pasal anak-anak. Tapi kali ni Ummi nak nyatakan PENGHARGAAN buat Abi yang turut sama menjayakan didikcinta secara low profile.

Kalau Abang baca jangan marah ek!

Abi ni masa mula2 kawen memang tak suka amek gamba. Keras dan kaku je posing dia. Kawen pulak dengan family yang rajin amek gamba, lama2..heh..pandai pulak dia senyum2 dan excited amek gamba!

Hari akad nikah kami. Ni je la satu2nya gambar kami berdua yang diambil dengan kamera biasa.Masa tu tak famous sangat lagi kamera digital nih.

Look at Abi's face! The day Umar was born.

Abi masa dengan anak-anak baru 2 orang.

Ni kat kedai.kepenatan dan tertidur dengan 3 orang anak. Abi can sleep all night cuddling baby.

I LOVE HIM because he's so good in computer, latest technology stuff and all applications. Dapat la menumpang ilmu sedikit sebanyak!

I DON'T LOVE HIM bila dia selalu ketawakan Ummi betapa jahilnya dalam bidang2 komputer dan teknologi ni.

I LOVE HIM because he's so tidy. Dia tak suka sepah2 and need things in their place.

I DON'T LOVE HIM bila barang hilang. Dia akan cari sampai jumpa. Selagi tak jumpa tak boleh keluar rumah!

I LOVE HIM so much bila dia rajin layan anak2. Dan sebenarnya Abi memang sangat pandai layan dan pujuk anak2. Ayat2 dia biasa lagi power terutamanya dalam meredakan Ulwan yang kuat tantrum.

I DON'T LOVE HIM bila dia marah anak2 or any stupid mistake that I did. Tapi, dia cepat cool dan akan pujuk dengan..."Malam ni nak makan char kuey tiaw tak?" atau apa2 je la utk pujuk anak2 or Ummi.

I LOVE HIM because he's such a very good listener whenever we have conversation...except bila dia tgh tekun kat depan PC!

I DON'T LOVE HIM bila dia ada nak cerita something, lps tu tak jadi sebab dia kata,"Ala,abang tak pandai cerita macam Anfal citer."

I LOVE HIM because he said: "Anfal comel! Sebab tu dapat anak2 comel!"

I DON'T LOVE HIM when he teased me. "Anfal tak gemuk la. Tapi sangat gemok!" Arghh!

the list goes on but last but not least,

I LOVE HIM because he always support me, encourage me in dakwah work and always seek for my consultation for his dakwah work.
May our marriage always showered with mawaddah wa rahmah! Amin ya Rabb!

10 comments:

Che Ahmad said...

Suka dgn entri kali ni :D

"May our marriage always showered with mawaddah wa rahmah!"

Amiin...

Anonymous said...

so nice ^_^
my friends said
'dapat anak nnti, letak nama rahmah, mawaddah dan sakinah. kompem rumahtangga bahagia..'
[just joke]

izzah al izzanis said...

so sweet sis anfal... (^^,)

Ummu Anis said...

salam anfal.. citer anfal ni soooooo sweet lah! menyebabkan akak ketawa sendirian... hehe mmg la Anfal sentiasa comel sejak KM berkenalan ngan Anfal hihi..

ummu umar said...

buat Chemat, Anonymous, Izzah:

hihi..saya malu sendiri..paling malu adalah Abi!

KM: Anfal kan suka yang comel2! ;)

Ummu Anis said...

ya betul tu. Mmg Anfal suka yg comel2 sejak dulu lagi.

....Sampai skrg akak masih tercari-cari hadiah yg anfal kasi tahun 2003 iaitu lilin dlm bunga tulip berkembar warna kuning..comel... beberapa kali pindah lilin tu dah tak jumpa dah.. sedih..sedih..tp sampai skrg masih ingat kat lilin bunga tulip tu.. dan tertanya2 .. manala aku letakkannya ya...

princess_charming1989 said...

suke entri ni..

hope one day,i will find mr right.inshaAllah

the author said...

so cute!!!
tergelak2 baca entry ni.
comel dan comel sekali!!
-najah-

Mujahid Hasanuddin said...

haha :)

ameen~

hazwani said...

love this entri..
suweeet sgt..
moga dpertemukan cintaku juga..
hehehe..