Thursday, April 29, 2010

Bestnyer rasa BEST!

Alhamdulillah Ummi rasa dah makin ok. Kena melawan/berjihad rasa malas! Hari tu mlm lepas usrah dgn cousins (huhu, mlm tu ada atin & lal je)...dan pekena special yoghurt+avocado drink air tangan Mak Teh, Ummi muntah beriya2 sampai keluar darah. I think it came out from throat yang luka kot. So painful sbb perut rasa pedih.

Lepas tu tak selera nak makan sangat, just makan bubur je. Tapi next day tu ada pulak Food Tasting kat SACC untuk program Malam Amal Raudhatus Sakinah (2 Mei nanti). Wajib la pegi sbb Pengarah (ummirose) dapat datang lambat sikit dan Timb.Pengarah 1 (Cgu CT Aini) tak dapat datang. Pilih pulak meja VVIP untuk rasa food (bukan makan je, tapi kena komen sbb nak bagi VVIP makan)! Makanan memang menyelerakan tapi sbb spicy dan heavy, Ummi amek sikit2 je (takut sia2 je makan, nanti kuar balik).

Apa yang kelakar adalah, Ummi jadi macam sihat je 'berbakti' macam tu walau pun sebenarnya ikutkan perasaan, nak baring je. Kenapa yek? Dan Ummi discover yang Ummi memang suka la terlibat kerja2 sukarela ni. Tiada paksaan untuk mendapatkan bayaran atau keuntungan. Semuanya mesti bersih LILLAH ta'ala.

So, Ummi kuatkan semangat lepas ni kena banyak menyibukkan diri supaya tak melayan rasa loya and mengada2..hihi..

Next in line:
- exercise & eat healthy food
- My Hal Bazar (BroArts roadshow)
- Kembara Dakwah ke Melaka
- Malam Amal RS
- Forum Selamatkan Keluarga
- Konsis

Dan badan akan jadi best sebab RASA BEST! Dan sekarang ni tengah rajin melayan macam2 blog masak. Biar bagi semangat sikit Ummi layan anak2. Kata Abi sambil tersenyum,"Biarlah asal Ummi happy."

Tengah berangan nak masak ni nanti bila free (anak2 Ummi mesti suka!):

Sumber: http://food-4tots.com/

6 comments:

Khazinatul_Asrar said...

syafakillah ya kak anfal. moga sihat2 slalu.mmg b4 ni akak preg pun ade symptom2 ni ke? nampak akak sgt kuat :D

best tu ummi rajin masak! biasanya saya baca blog org preg kbnyknnya xboleh masak sbb xblh bau mskn sndr. hehe.

samirah Auckland said...

salam kak anfal..sianya.Mehla sini kita leh sama2 cuba wat macaroni bake ke?rindu la kak anfal.selalu je tersasul nama akak ;) take care kak. maa'ssalama.

ummu umar said...

syazana: kena la gagahkan diri..kl ikut rasa,binasa! preg b4 ni ada gak tp relatively my morning sickness not that bad..bab masak pun ikut selera tekak la.

sayme: haha...elok la tu, asal nak masak je gi fly NZ! ala bestnya ada org sebut namaku...doakan yg baik2 ye dik!

Ummu Afeera said...

syafakillah kak anfal..nak tanya, email akak apa ye?

nak hantar assignment jaulah akhawat di sini...

ibunoor said...

Salam ziarah...salam kenal...teruskan membuat pengisian di dalam blog

am0i Ida said...

Mabruk kak..gembira utk akak..sayapun nak jd kuat n gagah cam akak kalo pregnt bebila nnt..sb sayapun jenis alah gak tapi mmg terukla ehe..