Monday, May 19, 2008

Kaabah sudah melambaiku

Kita merancang, Allah menentukan. Dan perancangan Allah pastilah yang terbaik. kerana tiada kebetulan berlaku dalam hidup. Ia pasti telah ditakdirkan.

We planned for Umrah last two years. Really need a spiritual journey to rejuvenate my iman. Really really need one. And this time, please Allah oh please make it happens.

Dan esok, 7 malam 20mei (skrg mengetuk di waktu malam,terasa hari itu belum sampai), Umi dan Abi akan menjejakkan kaki di rumah Allah yang agung, kiblat umat Islam seluruh dunia. Dan bermakna juga, 14 hari, anak-anak kesayangan kami, 'Umar, 'Ulya dan 'Abdullah 'Ulwan akan ditinggalkan. Sayu benar rasanya hati....Tapi kena kuatkan semangat, seperti Rin cakap, leave them to Allah to go for Allah. WOW! Kena tawakkal.

Beli sandal sudah, beli spek hitam sudah, pack beg sudah, kelengkapan dan jajan anak2 pun sudah. Entah apa lagi yang belum selesai, hati Umi rasa gundah gulana..Aiyoh! Can not sleep maaa..

Siang tadi alhamdulillah jemput mama ayah,umi abun, nenek, mak long, adik2, ipar duai dan jiran (Auntie Zahariah dan Mbak Sopi serta Cikgu Osman). Nyum..nyum..sedap betul penangan Mck Salmi dari Enak Rasa..ikan bakar, ayam goreng berempah, pucuk paku masak lemak dan ulam2. Plus, kek coklat moist yang ditempah melalui Nahdia. Semua puas hati alhamdulillah.

Doakan Umi Abi pergi untuk tunaikan ibadah umrah sebaiknya. Moga langkah ini lebih dekat untuk laksanakan rukun Islam ke-5 (haji...w/pun dah block turn haji kuota tahun 2015). Anak-anak Umi Abi, kami tinggalkan kalian di tangan Allah untuk hari mendatang yang lebih baik untuk kita semua! :)

No comments: